Uutiset

SM-duathlon 2016 - 11.9.2016

SM-duathlon 2016 järjestettiin Pajulahdessa Nastolassa su 11.9.2016.
Kilpailun tulokset.

 

SM-duathlon 2016 - 23.7.2016

SM-duathlon 2016 järjestetään Pajulahdessa Nastolassa su 11.9.2016.
Kilpailun tiedot ja ilmoittautuminen on lisätty nettisivuille.

 

SM-duathlon 2015 tulokset - 24.5.2015

Powerman SM-duathlon 2015 kilpailu järjestettiin Pajulahdessa Nastolassa.
Kilpailun tulokset.

 

SM-duathlon 2015 - 19.5.2015

Nastola Triathlon osallistuu SM-duathlon 2015 kisojen järjestelyihin Pajulahdessa Nastolassa.
Kilpailun perustiedot on lisätty nettisivuille. Ilmoittautumisaikaa kilpailuun on 21.5 asti.

 

Nastolan triathlon kilpailuja ei ole vuonna 2015 vaan kaikki triathlon kilpailutoiminta keskittyy vuonna 2015 elokuun alun kilpailuviikonloppuun Lahdessa - 4.3.2015

Nastola Triathlon ei järjestä perusmatkan triathlon kilpailua touko- kesäkuun vaihteessa 2015 Pajulahdessa Nastolassa.
Nastola Triathlon keskittyy uuden elokuun alussa Lahdessa järjestettävän kilpailun järjestelyihin Lahti Triathlon tapahtuman muodossa.

1.8.2015 kilpaillaan Lahdessa siis seuraavasti:
1. Täyden matkan SM-kilpailu (nk. ironman -matka)
2. Perusmatkan kuntosarjan kilpailu (nk. olympiamatka)
3. Nuorten cup -osakilpailu: eri-ikäiset lapset ja nuoret ikäluokassa 11-19 vuotta

Eli elokuun 1. päivä on todellista triathlonin ilotulitusta Lahtelaisissa maisemissa: kilpailulähdöt junioreista, harrastajista ja jokamiehistä ja -naisista aina pro-tason menijöihin, joilla tavoitteena ikäluokkansa SM-mestaruudet.

Katso tarkemmin: www.lahtitriathlon.fi JA ILMOITTAUDU NYT MUKAAN JA ALOITA TAVOITTEELLINEN JA HAASTAVA VALMISTAUTUMINEN KESÄN KUUMIMPAAN LAHTELAISEEN TAPAHTUMAAN!

Toivottaa: Lahti Triathlonin järjestelyorganisaatio!

 

Lahti Triathlon nettisivut ja ilmoittuminen on avattu - 14.11.2014

Triathlonin täysmatkojen SM-kilpailujen nettisivut ja ilmoittautumispalvelu on nyt auki! www.lahtitriathlon.fi

TERVETULOA KILPAILEMAAN AINUTLAATUISEN HIENOLLE KILPAILUREITILLE! Triathlonin täyden matkan SM-kilpailut järjestetään Lahdessa ja sen ainutlaatuisissa ja hulppeissa järvimaisemissa lauantaina 1.8.2015. Tämä lajin kuninkuuskilpailu koostuu 3,8 km uinnista, 180 km pyöräilystä ja maratonjuoksusta.

Ja jokaisella tähän hienoon urheilulajiin kipinän saaneella on nyt myös mahdollisuus suorittaa osin samalla reitillä kuin SM-kilpailu, triathlon nk. olympia- eli perusmatkoilla: 1,5 km uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu yhtenäisenä suorituksena.
HAASTA KAVERISIKIN JA ILMOITTAUDU NYT HETI! KUNNON TAVOITE MOTIVOI VALMISTAUTUMISEEN JA MOTIVOI LIIKKUMAAN!

Kilpailusta on kuvattu alustavasti suunniteltu kilpailureitti. Kilpailureittiä ja -ohjeita tullaan päivittämään ja tarkentamaan hyvissä ajoin mm. tarkoin karttakuvin ja yksityiskohtaisin ohjeistuksin. Käy myös tykkäämässä kilpailusta myös Facebookissa (Lahti Triathlon), missä tiedotetaan kaikki viimeisimmät ja ajankohtaiset asiat, uutiset ja vinkit kilpailusta.

Mahtavaa tsemppiä harjoitteluun marraskuun harmaasta huolimatta! Toivoo Lahti Triathlon!

 

SM täysmatka 2015 kilpaillaan 1.8.2015 - 20.9.2014

Täysmatkan SM kilpailun alustava kilpailupäivä on lauantai 1.8.2015. Kilpailu järjestetään Lahden keskustassa. Uinti ja vaihtoalue ovat Mukkulassa, juoksu sataman alueella.

 

SM täysmatka 2014 - 16.8.2014

Lauantaina 16. päivänä elokuuta ratkottiin triathlonin kuninkuusmatkojen eli nk. ”iron man” matkojen Suomen Mestaruuden tittelit kaikissa virallisissa kilpailusarjoissa Nastolassa, kilpailukeskuksena liikuntakeskus Pajulahden ympäristö. Kilpailun osuusmatkat: 3,8 km uinti, 180 km pyöräily ja maraton juoksu 42,2 km, kaikki osuudet lajin mukaisesti peräkkäin nopeiden vaihtojen myötä suoritettuna.

Kilpailu käynnistyi aamuvarhaisella tasan klo 7:00 jolloin yli 100 triathlonistia pärskäisi uintiosuudelle, missä kierrettiin kolmioratana reilu kilometrin kierros kolmesti. Olosuhteet olivat parhaat mahdolliset kun vesi oli lämpöistä ja Iso-Kukkanen järven pinta liikuntakeskuksen edessä lähes peilityyni. Uinnin kärki nousi vedestä 3,8 km matkalta reilusti alle tuntiin, kärjessä Toni Pystö Iisalmesta. Naisten nopeimman uintiosuuden teki Vera Laakkonen.

Pyöräilyyn lähdettiin 180 km matkalle Kuivanto – Villikkala - Niinikoski kierrosreitille, joka kierrettiin 4 kertaa ja takaisin Pajulahteen. Varsin nopeasti miesten kilpailukärki pyöräilyssä muodostui Mikko Auvisesta ja takaa-ajavista Toni Pinostosta, Seinäjoen Juha Laitisesta ja Kimmo Tuunasesta (myös Seinäjoen SSU-Triathlon seurana). Noin 100 km pyöräilyn jälkeen hyvävoimainen Juha Laitinen saavutti Auvisen ja alkoi nopeasti tehdä selvää eroa muihin. Naisten yleisen sarjan kilpailussa noin 10 minuutin takamatkalta pyöräilyosuudelle lähtenyt nuori Iina Lumiaho (seura: Kuopion TT Aqua Terra) ajoi alusta alkaen aivan omaa vauhtiaan jättäen muut naiskilpailijat juoksuosuuden alkaessa taistelemaan himmeämmistä mitaleista.

Miesten yleisen sarjan kilpailussa Laitinen ei antanut tasaisen vahvassa suorituksessa mitään mahdollisuuksia muille voiton tavoittelijoille. Juha Laitinen juoksi kovan suorituksen 42 km maraton-osuudella, 3 tuntia ja 6 minuuttia tehden koko kilpailussa erinomaisen kokonaisajan 9 tuntia, 1 minuutti ja 47 sekuntia. Mikko Auvinen sai hopeaa loppuajalla 9:28:38 ja Joni Pinosto oli kolmas reilu 6 minuuttia Auviselle jääneenä

Naisissa Iina Lumiaho voitti pitkän matkan debyyttikilpailussaan naisten Suomen Mestaruuden näytöstyyliin maraton juoksun jälkeen yli 42 minuutilla ennen Nastola Triathlonin Tarja Masalinia. Naisten mestarin loppuaika oli 10:56:11.

Suomen Mestaruudet jaettiin myös 5 vuoden välein ikäsarjoittain sekä miehissä että naisissa. Yhtenä poimintana lukuisista eri ikäluokkien voittajista Kuopion Paavo Hiltunen miehet 30-34 sarjassa, jonka hurja osuusennätys aika 4 tunnin ja 40 minuutin suoritus 180 km pyöräilyosuudella erittäin tahmean uinnin jälkeen, nosti miehen jopa juoksun alkuun koko kilpailun toiseksi. Hiltusen loppuaika oli lopulta mainio 9:30:31, millä siis selvä voitto omassa ikäsarjassaan, kun Hyvinkään Janne Lehtonen sai hopeaa lähes 42 minuuttia Hiltuselle jääneenä. Vanhin ikäsarjamestaruus, M 60, meni Lahden Raimo Ekmanille, joka kiri sarjassaa ainoana kilpailijana maaliin ajassa 14 tuntia, 33 minuuttia ja 27 sekuntia. Naisten 20-24 vuotiaat sarjassa Hanna Myllynen teki myös mainion kilpailun, loppuaikana 11:26:34.

Pitkien matkojen Suomen Mestaruus triathlonin yhteydessä kilpailtiin samalla erikseen oman kilpailuna myös kansallinen lyhyempi kilpailu perusmatkoilla: 1500 uinti, 40 km pyöräily ja 10 km juoksu. ”Pikakilpailussa” matkaan lähti yli 130 kilpailijaa. Hyvinkään Erwin Borreman voitti miesten kilpailun hyvällä ajalla 2:11:16 ja naisten voittajaksi kiiruhti Susanna Huttunen ajalla 2:26:31.

Tulevina vuosina 2015 ja 2016 nyt pidetyn Nastolan kilpailun järjestäjäorganisaation toiminta kiihtyy entisestään, kun Suomen Triathlonliitto myönsi tuoreella päätöksellään organisaatiolle johdettavaksi edelleen kahden seuraavan vuoden pitkien matkojen mestaruuskilpailuoikeuden. Kilpailu tullaan nyt siirtämään kilpailuanomuksen mukaisesti Lahden kaupungin ympäristöön, missä se omalta osaltaan tukee Lahden ja Päijät-Hämeen lähikuntien ympäristöä eri lajien arvokilpailujen ja tapahtumien näyttämönä. Kilpailun nimi uudessa tapahtumaprojektissa on: Triathlon of Thousands Lakes! Kilpailun reittiä suunnitellaan kulkemaan pitkin Päijät-Hämeen kauneimpia pyöräilyreittejä Päijänteen ja Vesijärven maisemissa maalin ollessa Lahden Sataman ympäristössä maraton juoksuosuudella. Yhteistyökumppanina on Lahti Region sekä myös aktiivisia paikallisia urheiluseuratahoja. Järjestäjätaho odottaa kilpailun osanottajamäärien nousevan huomattavasti, useisiin satoihin kilpailijoihin jo vuonna 2015, vahvemman markkinointi- ja järjestelypanostusten sekä tietysti myös Suomen triathlon historian upeimman kilpailureitin myötä.

Triathlon SM täysmatkan ja perusmatkan kuntosarjan kilpailujen tulokset.

http://2014nastolatri.meteor.com/.

Vuoden 2014 SM täysmatkan tulokset PDF tiedostona.

Vuoden 2014 perusmatkan tulokset PDF tiedostona.

 

SM täysmatka 2015 - 13.8.2014

Täyden Ironman-matkan SM kilpailut 2015 järjestetään Lahden keskustassa. Meillä on ilo julkaista tässä yhteydessä projekti Triathlon of the 1000 Lakes. Lahti Regionin kanssa usean seuran seurayhteistyönä toteutettava projekti toteutetaan Lahden keskeisimmillä paikoilla ensi vuoden heinä-elokuussa. Kilpailu on saanut SM arvon täydelle matkalle, samaan aikaan järjestetään lyhyempi massatapahtuma ja lasten/nuorten triathlon. Pääkilpailupaikat ovat alustavasti stadion, sataman alue ja Mukkula. Pyöräily pohjoiseen Pulkkilanharjun yli kahteen suuntaan.

 

SM täysmatka 2014 - 29.7.2014

Triathlon SM täysmatkalle 2014 ilmoittautumisen toinen hintaporras lähestyy. Vielä ehdit ilmoittautua muutaman päivän ajan edullisempaan hintaan, tämän jälkeenkin on vielä mahdollista jälki-ilmoittautua aina kisaa edeltävään päivään asti.

Viime viikkojen hellekelit ovat nostaneet kilpailujärven veden lämpötilan korkeisiin lukemiin. Viime päivinä on rannasta mitattu 25-26 asteen lukemia. Iso-Kukkanen on kokoisekseen syvä järvi, sekä tuulen päästessä vettä sekoittamaan, on lämpötiloissakin suuria eroja lyhyelläkin matkalla. Uimareitillä keskellä järveä lämpötila on ollut alimmillaan 20-21 asteen välissä. Näillä veden lämpötiloilla märkäpuvun käyttö uintiosuudella on sallittua. Vaikka sääennusteet näyttävät hellekelien jatkuvan vielä pitkään, ei vesi tästä juuri enää paljoa lämpene ja toivotaan kisapäivälle kuitenkin jo hieman kilpailijaystävällisempää säätä.

 

SM täysmatka 2014 - 11.7.2014

Triathlon SM täysmatkalle 2014 ilmoittautumisen ensimmäinen hintaporras, kuukausi kilpailuun, lähestyy.
Vielä ehdit ilmoittautua edullisempaan hintaan.

Tapahtuman nettisivulle on myös päivitetty tämän vuoden kilpailureitit ja alustavat kilpailuohjeet.

Täysmatkan alustava kilpailuohje.
Perusmatkan alustava kilpailuohje.
Täysmatkan kilpailuohjeen liitekartat.
Perusmatkan kilpailuohjeen liitekartat.
Kilpailureittien profiilit.

 

Nastola Triathlon 2014 - 1.6.2014

Suomen kilpailukausi käyntiin: Nastola Triathlon kisattiin 31.5. Pajulahdessa perusmatkoilla.

Jo mukavan lämpöiseksi lämmennyt järvivesi kylmeni jälleen kylmän jakson aikana mutta se ei kuitenkaan estänyt kilpailujen läpivientiä. Uintiosuus suoritettiin Liikuntakeskus pajulahden lämpöisessä allasvedessä ”aika-ajo” tyyppisesti, jonka jälkeen kilpailijat lähtivät tauon jälkeen pyöräilyosuudelle uinnin tulosten perusteella. Perusmatkalaiset uivat 500 m ja lopulliseksi uintiosuuden ajaksi tuli uintiaika kerrottuna kolmella.

Porin Jarno Stenroos ja X-tri Lahden Joel Jokinen starttasivat raskaalle 40 km pyöräilyosuudelle lähes yhtaikaa, Teemu Lemmettylä noin minuutin perään. Lemmettylä ajoi kärkikaksikon kiinni varsin nopeasti, jonka jälkeen kolmen kärki ajoi Lemmettylän vetämänä vaihtoon samanaikaisesti. Takaa runsaasti uinnissa jäänyt Jarmo Rissanen nousi varsin nopeasti kohti kärkeä ja pääsi neljäntenä juoksuosuudelle vaikka kärsikin hiukan teknisiä vaihteisto-ongelmia pyöräilyn aikana.

Juoksuosuudella kärki kolmikko eteni varsin tiiviisti yhdessä aina noin 6-7 km saakka jonka jälkeen Lemmettylä pystyi pikku hiljaa tekemään rakoa Stenroosiin ja Jokiseen. Erityisesti Lemmettylän juoksuosuutta voidaan pitää erinomaisena suoritukseni hiukan yli 36 minuutin osuusajalla (uusi osuuden reittiennätys!), koska kilpailun juoksuosuuskin on maastoltaan Nastolassa varsin vaativa. Em. kärkikolmikko siis tuossa järjestyksessä maaliin, Stenroos voittajalle noin reilu 20 sekuntia perässä ja Jokinen noin minuutin. Myös neljänneksi sijoittunut Rissanen alkaa osoittaa ”triathlonistin” lajisuorituskyvyn merkkejä ja pystyi suorittamaan raskaankin pyöräilyn jälkeen (uusi osuuden ennätysaika 59:25, sis. molemmat vaihdot) juoksun mallikkaasti vielä alle 38 minuuttiin.

Naisten perusmatkan kisaa hallitsi alusta alkaen Nastola Triathlonin Tarja Masalin, joka pystyi tekemään tasaisen kilpailun joka lajiosuuden suhteen, loppuaika 2:35:39. Nopeimman pyöräilyosuuden tehnyt X-tri Lahden Anu Silvasti jäi lopulta noin 5 minuuttia voittajalle, ero syntyi pääosin rankalla 10 km juoksuosuudella. Tiia-Maria Piippo oli kolmas ja Essi Laine Helsingistä oli neljäs.

Kuntosarjan (pikamatkat: 250 m uinti, noin 20 km pyörä, 5 km juoksu) kolme nopeinta oli Tony Strömsholm, Tuomas Pärnanen ja oman seuran Kimmo Kaila (myös kilpailujen johtaja). Voittajan vauhti alkoi jo uinnissa ja kiihtyi vain juoksuosuudella ( 5 km:n juoksuaika 16:43!), koko kisan loppuaikana kova 56:33.

Myös naisten pikamatkalla käytiin hyvä kilpailu! Kilpailun voitti Nina Sjöblom Tuusulasta varsin hyvällä loppuajalla 1:11:16. Toiseksi tullut Kaisa Käär jäi voittajalle 2 minuuttia, ero syntyi pääosin pyöräilyn aikana. Kolmanneksi tuli Heidi Sjögren Kotkasta 1:17:03 loppuajalla. Nuorten (M 15) pikakilpailun voitti Nastola Triathlonin Atte Somero kovalla 1:07:41 loppuajalla.

Kaikkiaan kilpailijoita matkaan lähti lähes 100 kilpailijaa joista lähes kaikki pääsivät maaliin. Suomalaisten lisäksi kilpailussa oli mukana suhteellisen runsaasti venäläisiä kilpailijoita sekä yksi kilpailija Israelista asti.

Kilpailujärjestelijät Nastola Triathlon kiittää kaikkia osallistujia sekä talkoolaisia! 16.8. 2014 kilpaillaan samassa kilpailupaikassa Suomenmestaruuskilpailut pitkillä matkoilla (3,8 km uinti + 180 km pyörä + maraton juoksu) sekä myös kuntosarjan kilpailu perusmatkoilla –TERVETULOA!

Tulokset tapahtuman sivulta.

 

Nastola Triathlon 2014 - 28.5.2014

Huom! Muutoksia uintiosuuden järjestelyissä.

Viimepäivien kylmä sää ja sää ennusteiden mukaan ennen kilpailua jäähdyttää järviveden liian kylmäksi uintiosuuden järjestämiseksi alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Uintiosuus siirretään uimahalliin. Hallissa uidaan lyhyt uintiosuus, perusmatkalla 500 m ja pikamatkalla 250 m.

Varautukaa aikataulu- ja järjestelyiden viimehetken muutoksiin kilpailussa.

Tarkempia tietoja tapahtuman ohjesivulla.

 

Nastola Triathlon 2014 - 8.5.2014

Alustavat kilpailuohjeet ja reittikartat on päivitetty tapahtuman nettisivuille.

Tarkempia tietoja tapahtuman sivulta.

 

Nastola talvitriathlon 2014 - 1.2.2014

Lumettoman alkutalven jälkeen talvitriathlon kilpailu käytiin hyvin talvisissa olosuhteissa 1.2. Vierumäen Urheiluopistolla.

Tulokset tapahtuman sivulta.

 

Nastola talvitriathlon 2014 - päivitetty 22.1.2014

Huom! Kilpailupaikka muuttunut.

Latutilanteen varmistamiseksi järjestämme Talvitriatlonin lauantaina 1.2 klo 14 alkaen Vierumäen Urheiluopistolla.
Käytössä kilpailuissa hyväkuntoinen 3,2 km tykkilumilatu.

Kilpailussa lajeina ovat uinti 750m, hiihto 13km ja juoksu 5km.

Tarkempia tietoja tapahtuman sivulta.

 

SM täysmatka ja muut vuoden 2014 kilpailut - 28.9.2013

Triathlon SM täysmatkan kilpailu järjestetään Pajulahdessa Nastolassa la 16.8.2014. Kilpailu järjestetään vuoden 2013 tapaan samoilla reiteillä ja yhteistyössä Triathlonteam 226 kanssa.

Tarkempia tietoja tapahtuman sivulta.

 

Perusmatkan Nastola Triathlon 2014 kilpailu järjestetään Pajulahdessa Nastolassa la 31.5.2014.

Tarkempia tietoja tapahtuman sivulta.

 

Nastola Triathlon järjestää myös alkuvuodesta talvitriathlon kilpailun la 1.2.2014.
Kilpailussa lajeina ovat uinti 750m, hiihto 15km ja juoksu 5km.

Tarkempia tietoja tapahtuman sivulta.

 

 

 

Uutisarkisto 2013

Vuoden 2013 uutiset - Uutisarkisto 2013